top of page
  • Writer's pictureAnkica Maksić

Da li se osećate „zaglavljeno” u životu?

Veoma često se u radu susrecem sa ljudima koji na pitanje Kako ste? odgovaraju da se osećaju zaglavljeno”.


Veoma često se u radu susrecem sa ljudima koji na pitanje kako ste odgovaraju da se osećaju „zaglavljeno”.
Da li se osećate „zaglavljeno” u životu?


Kada pitam da mi opišu kakav je to osećaj, večina odgovara da duže vreme tapkaju u mestu kada su njihovi poslovi u pitanju, da im nedostaje životne energije, da ne znaju kako dalje, da su dali sve od sebe, da su konstantno zabrinuti jer im posao stagnira, da na sve načine pokušavaju podići prodaju ali prihodi ili stagniraju ili opadaju i shvataju da moraju promeniti strategiju, da im treba pomoć. 


Spisak je zaista poduži. Neki kažu da su iscrpljeni od pokušavanja da stabilizuju biznis ili da pronađu bolje plaćen posao koji bi im pružio i više novca i priliku da napreduju.


Pošto sam više puta i sama prolazila kroz takve izazove, ono što mogu odmah da primetim jeste da je najmanji izazov strategija.


Ono što se zapravo dešava jeste da naši prihodi, kao i naš biznis može da raste samo do stepena do kog rastemo mi. Zaglavljenost se dešava kada ne preispitujemo svoje programe i svoje navike - radimo iste stvari a očekujemo drugačije rezultate. Zato je važno da shvatimo da je zaglavljenost osećaj koji nam poručuje da je vreme da poradimo na svom mindset-u.

Zaglavljenost je osećaj koji nam poručuje da nam nedostaje jasna vizija.
Šta nam zaglavljenost poručuje?

Sve što tražiš već postoji. I bolji posao i veći prihodi, postoji i strategija koja će tvoju kompaniju dovesti do stabilnih i stalno rastućih prihoda, ali ova sadašnja vezija tebe ne može da vidi put jasno

 

Šta nam zaglavljenost poručuje? Zaglavljenost je osećaj koji nam poručuje da nam nedostaje jasna vizija. Vizija je ta koja ima veliki transformacijski potencijal.  Vizija ne samo šta želimo postići kada je u pitanju naš posao, naši prihodi, naše slobodno vreme, karijera, odnosi sa drugima, već i koja verzija nas je neophodna da postanemo za tu viziju.


Kada se  uskladite i u potpunosti saživite sa tom vizijom, onda počinjete razmišljati drugačije, donositi drugačije odluke, delovati drugacije, a samim tim se otvaraju neka nova vrata i nove strategije koje će promeniti i rezultate. Zaglavljenost je osećaj koji je zapravo veliki blagoslov.Kad god osetite da stagnirate, da ne znate kako dalje, zapitajte se ova tri pitanja: 

1. Šta je to što ja stvarno želim? Imam li dovoljno veliki san i jasnu viziju?

2. Ko sam ja kada živim  tu viziju?. 

3. Šta bi ova verzija mene iz moje vizije sada uradila? Koji je moj sledeći korak?


Usklađivanje sa tvojom vizijom otvara ti put, donosi ideje, nove ljude, podršku. Usklađivanje je zapravo najbitniji deo procesa manifestacije i rasta. 


Usklađivanje zahteva da postaneš ta verzija tebe iz tvoje vizije. Zahteva od tebe da promatraš i opažaš svoje misli, svoje navike, svoje akcije koje nisu usklađene sa tvojom vizijom i da ih transformišeš. Zato su mentori važni - ne samo da ti pomognu da iskristališes viziju, već i da porasteš u tu verziju tebe za koju nisi znala da postoji.

Zato, ako se osećaš  zaglavljeno, to nije sramota. Svima se desi da se zaglave na svom putu, pitanje je samo šta češ tada uraditi?


Pošto je vreme najdragoceniji resurs, moj savet je uvek da kupite vreme tako što ćete imati mentora. Birajte mudro i birajte one koji vam odgovaraju po energiji i koji su tamo gde vi želite biti.


Ankica Maksić

𝗠𝗘𝗡𝗧𝗢𝗥 LIČNE TRANSFORMACIJE & MANIFESTACIJE


89 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page