top of page
  • Writer's pictureAnkica Maksić

Šta je razlog tvog postojanja?

Kada sam započela rad na sebi iskreno nisam imala pojma šta to konkretno znači, ali jedna stvar s kojom sam se susrela, još na samom početku, bila je SVRHA


Saznanje da, kao i svako od vas koji ovo čita, kao i svako biće na planeti, imam posebnu svrhu na ovom svetu, da imam DAR koji treba podeliti sa svetom i dati svoj doprinos, me je toliko uplašilo, ali i obradovalo i izazvalo u meni goruću želju da je pronadjem.


Postala sam življa s tom spoznajom. Odjednom se pojavila neka nova nada, neka NOVA JA koja se radovala onom što sledi. 


Počela sam se buditi ujutru pitajući se: Šta je moja svrha, i kako ja to mogu da služim bolje? Ko sam prava JA, rastrzana između onog ko sam mislia da jesam i onog što se budilo u meni? .

Da, bio je to zov buđenja.


Dok sam išla kroz dan i menjala uloge u toku dana, od domaćice do inženjera i preduzetnice, od prijateljice do supruge, od majke do pedagoga i psihologa, to saznanje da postoji nešto više što bi trebalo ispuniti, nije me ostavljalo na miru. 

Želela sam na neki način opravdati moje nezadovoljstvo koje sam osećala duboko u sebi, dok sam istovremeno bila uzbuđena da spoznam pravu sebe


Odlučila sam spoznati razlog postojanja.

I krenula sam u potragu.


Nisam imala pojma koji je put trebalo proći, odakle krenuti, šta preduzeti, ali sam bila rešena da krenem i da stignem do nje. Rešena da je pronadjem, bez obzira na to koliko ću truda ili vremena potrošiti na to. 


Nekako sam bila spremna da se prepustim, želela sam rasti, želela sam uložiti u sebe i odgovoriti na to TIHO NAVIGIRANJE IZNUTRA koje me podsećalo svakog dana da ima nešto još zbog čega sam rođena. 


Ko sam ja?, pitala bih se u samoći duboko  zagledana u svoje zenice.
Ko sam ja?, pitala sam se dok sam tragala po internetu trazeći odgovor.
Po čemu bih volela da me pamte kada me jednog dana ne bude bilo?


A sada zastani za trenutak i odgovori sebi iskreno. 

Da li ti znaš odgovore na ova pitanja?
U vreme kada sam počela da se ja pitam ko sam, deca su bila srednjoškolci gimnazijalci, trebalo ih je polako pripremiti da prepoznaju šta bi to oni voleli raditi u životu. A kako njima da ponognem, ako se i sama pitam, dodatno sam mučila sebe.


Trebalo je i finansijski sve to podržati, jer život u malom gradu je nosio sa sobom težinu skupljeg školovanja tj. troškova stana kada dodje vreme da deca odu na studije. A, s druge strane osećala sam da meni treba mentor, neko ko će mi pomoći da dođem do odgovora na pitanja: KO SAM JA ? I ŠTA JE MOJA SVRHA? 


I kad je učenik spreman učitelj se pronađe.


Moj učitelj koji se među prvima pojavio na mom putu bila je moja draga Snežana Ristić i Dream Builder” program, kroz koji sam učila da menjam svoj način razmišljanja i transformisala svoje blokade i svoja ograničavajuća uverenja.


Upoznavala sam sebe i mogu slobodno reći da je to bio veliki zaokret na mom putu. Upoznavala sam sebe i svaki dan osećala sve veću životnu radost. Znala sam da sam donela dobru odluku. 


Tada nisam ni slutila da ću jednog dana upravo na isti način ja pomagati ljudima na Balkanu da transformišu svoje razmišljanje, svoja uverenja i svoje rezultate na ličnom i poslovnom planu.
Da otkriju svoju svrhu i razlog svog postojanja. 

Svako od nas ima svoju jedinstvenu svrhu, što znači: ako živiš u ovome trenutku postoji razlog za to. 


Na žalost većina ne ostvaruje svoj pun potencijal niti u svom vlastitom životu, niti u pomaganju drugima. Iz tog razloga prerano se gase, odlaze sa ovog sveta, a da zapravo nikad nisu ni živeli. 


VREME JE da prestanemo da se skrivamo i iskoračimo napred. Vreme je da počnemo da delimo svoje darove, umesto da ih gomilamo i pravimo se da ne postoje. 


Evo jedne VEŽBE koju možeš već sada primeniti kada je u pitanju tvoja svrha. 

Zatvori oči na trenutak i zamisli RAJ NA ZEMLJI.


Kako izgleda taj RAJ? 

Šta TI možeš već danas uraditi da tome doprineseš? 

Koji je TVOJ DAR i jedinstven talenat koji želiš podeliti sa drugima? 


Da li si ga već otkrila?

Da li već živiš svoju svrhu? 

Ako je odgovor ne ili nisam sigurna, onda s razlogom čitaš ovo. 


Kao trener lične transformacije i manifestacije pozivam te da se pridružiš programu „ŽIVOT PO TVOM DIZAJNU” koji upravo upisuje svoju novu generaciju polaznika. 
Kroz ovaj program promenićeš svoj način razmišljanja i svoja sabotirajuća uverenja i naučiti kako da otkriješ svoju svrhu i ostvariš sve ono što ti stvarno želiš na svim životnim poljima.

Više o samom programu pročitaj KLIKOM na dugme ispod.
Bez obzira na obrazovanje,  bez obzira na godine, bez obzira na školsku spremu, bez obzira pol, bez obzira s čim se susrećeš u ovom trenutku svet te treba i treba tvoju autenticnost. 


Kada živiš svoju svrhu, tvoja vitalna sila se budi, postaješ snažnija, puna energije, puna životne radosti, potpuno svesna šta je to po čemu želiš da te pamte. 

Ako se već sada tako osećaš, čestitam ti od srca jer pripadaš grupi onih koji žive svoju svrhu. 


A ako ne, još uvek nije kasno da se pridružiš grupi polaznika programa „ŽIVOT PO TVOM DIZAJNU” i otkriješ odgovore na pitanja iz ovog bloga. Za život koji ćeš stvarno da voliš!

S ljubavlju,

Ankica

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page